Modet för i år är minst sagt spännande! Det finns en trend för alla, mode är inte bara ett enda alternativ. Nedan kan man läsa vilka saker som ligger på modet under våren. 

Regnjackan

FashionStock.com / Shutterstock.com
FashionStock.com / Shutterstock.com
Det har blivit stiligt att hålla sig torr i alla väder. Den stora regnjackan har länge får ligga längst inne i garderoben, men nu kan man bära den med huvud högt, även om det inte regnar. Den stora gula är en favorit men har man en annan favoritfärg, finns det flera modeller att välja bland. Bor man långt norrut kan det vara passande med en lite tjockare variant då regnet kan sänka temperaturen ganska mycket. I söder och under varmare dagar är det skönare med en tunn jacka som håller regnet borta.

90-talet

Man har ett helt årtionde av stil att välja bland. 90-talet kom med fler ikoniska trender som vi tittat tillbaka och skrattat åt. Men en del saker föll bara i glömskan tills det blev dags att återupptäcka dem. Hipsters och utsvängda byxor var nästan först att dyka upp på marknaden igen. Men nu ser man även den simpla, raka långklänningen med högt uppsatta hår. Det ska vara en viss dos minimalism och sedan en dos rave/grunge.

Lössittande

Det ska inte vara supertajt den här våren, vilket är tacksamt för oss som tänker skippa beach 2016! Istället ska det vara lite mer lössittande plagg och flera lager: en tunn långklänning med en cardigan och sedan en kavaj med axelvaddar. Eller så skapar man illusionen av flera lager med bra sytekniker. Svensk design ligger högt på modet och här är det luftiga plagg som syns på catwalken.