Väskor, smycken och sjalar

Du kan ha vigselringen för att bevisa att du är gift, väskan för att bära något i och sjalen för att värma dig. I dessa fall har dessa detaljer en funktion. Men oftast bärs dessa tre produktgrupper som en accessoar till övriga klädseln. Ett sätt att sätta ”pricken över i:et” på en annars bra utstyrsel.

Väskor

Snygg handväska

När det gäller väskor är de betydligt vanligare som en snygg detalj hos kvinnor än hos män. De män som har en väska har i stort sett alltid något i den medan kvinnor kan ha en väska mer för snygghet än funktionalitet. I dessa fall handlar det om handväskor av olika slag som antingen bärs i handen eller på ena axeln. Det stora märket som kommit nu är Goyard, en väska som synts på såväl Victoria Beckham som vår egen prinsessa Madelene.

Smycken

Även smycken är det vanligast att kvinnor bär men det är absolut inte ovanligt hos män. De smycken som är vanligast hos män är halsband och därefter ringar medan det hos kvinnor är örhängen, halsband och ringar. Men även om detta är de vanligaste kategorierna så finns det smycken till nästan varje kroppsdel. Under en period var tåringar mycket populära och idag finns det människor med piercing på allt från underläppen till naveln.

Sjalar

Sjal i håretSjalar finns egentligen i flera olika kategorier där de används för att det är snyggt till största delen även om de även värmer något. Till aftonklänningen har kvinnorna ofta en sjal över axlarna. Detta inte bara för att dessa klänningar inte har några armar och det därmed kan bli lite kallt utan även för att det blir en snyggare helhet i klädseln. Dessa kan även ses till bröllopsklänningen.En annan sorts sjal är palestinasjalen. Den karakteriseras av dess fransar och typiska mönster. Från början fanns det nästan bara svart/vita och röda men när sjalen var på mode som mest fanns det mönster och färger för alla smaker. Den nyaste trenden att använda sjalen är att ha den i håret. Sätt upp håret i en slarvig knut och knyt en sjal runt huvudet, helt rätt i höst.