För att få vackert och friskt hår är det viktigt att du tar hand om ditt hår. För många kan det vara svårt att veta hur håret ska omhändertas. Du kanske inte vet vilka produkter som är lämpliga för ditt hår eller hur du ska sköta ditt hår på vardaglig basis. Det är helt okej att vara osäker för hjälpen finns och rätt produkter går att handla online.

Välj hårvård baserat på hårtyp

Det viktigt att du tar reda på vilken hårtyp du har. Är ditt hår lockigt, rakt, vågigt eller krulligt. Dessa fyra hårtyperna är de vanligaste men det finns fler. Kan du inte listat ut din hårtyp på egen hand bör du rådfråga din frisör. När du säkerställt vilken hårtyp du har kan du mycket enklare hitta produkter som passar för dig. De allra flesta hårprodukter är märkta med vilken typ av hår de passar bäst ihop med.

Tips vid styling

Det är viktigt att veta hur du stylar ditt hår för bästa resultat samtidigt som du undviker skadliga metoder. För hög värme på plattången är ett misstag. Istället bör värmen ligga under 200 grader.

Tips när du fönar ditt hår är att använda värmeskydd och att inte föna i badrummet då fukten från duschen kan hindra den volym du vill åt.