Varför ska vi använda stödstrumpor och vad är de bra för? Vi får ofta höra att det är bra att använda stödstrumpor vid längre flygresor, vilket helt klart är sant. Men långa flygresor är inte den enda anledningen till varför stödstrumpor är så bra.

Stödstrumpor används för att öka blodcirkulationen i benen. De är särskilt bra för personer som av olika anledningar inte rör sig särskilt mycket. Exempelvis rullstolsbundna personer, personer som precis genomgått en operation och inte kan eller får röra sig, men också person som har ett stillasittande jobb.

Andra positiva hälsoeffekter med stödstrumpor

Stödstrumpor förebygger bland annat åderbråck, blodproppar i benen och klaffsvikt. De är också mycket effektiva vid graviditet, då benen kan kännas svullna och tunga.

Hur väljer jag rätt stödstrumpor?

Först och främst ska du välja rätt storlek. Gå först på ankelmåttet, därefter vadmåttet och till sist skostorleken. Det är mycket viktigt att du har rätt mått vid ankeln därför att annars är risken att strumporna inte ger rätt effekt. Tänk också på att välja stödstrumpor klass 1, då dessa minskar risken för blodproppar i benen och är effektiva vid långa flygresor. Strumporna är även bra mot svullna och trötta ben. Beställ online här.