Det som kännetecknar modet för 2013 är mycket kontraster och mixar. Den hetaste färgen för hösten är grå och den mixas antingen med vita och svarta kontraster eller mer vågade färger som plommon och olive. Designerna har visat stor variation på de större visningarna för 2013 och det kommer många vågade retromönster som ställs mot mer stilrena och enkla plagg. En trend som kommit är Candy Couture där punk och goth matchas mot det mer flickiga rosa. En som visade vägen för Candy Couture i våras Yohio då han gjorde sitt uppträdande i Melodifestivalen.

Kläderna

Den långa klänningen är fortfarande ett hett plagg och nu när det går mot höst kan den snyggt matchas med en kortare jacka för att framhäva midjan och få en lite mer attityd. Jackorna som gäller är bombarjackan, skinnjackan och kavajen och dessa kommer även i mer djärvare mönster och inte bara enfärgade. Tröjorna för hösten är i många ljusa enkla färger som kombineras med stora tryck framtill.En trend som kommit, som syns på både kläder, skor och accessoarer är leopard. Levnadsmönstren syns i de flesta modeaffärer och det gör att modet blir lite mer vågat och spännande. Matcha gärna dessa plagg med enfärgade plagg för att framhäva och lägga fokus på mönstret.

Marilyn Monroe stilAccessoarer

Smycken är en stor accessoar för 2013 och de ska gärna vara stora och fånga uppmärksamheten. Ett stort silverhalsband är en ursnygg accessoar för i höst och denna kan gärna användas till en mer lugn och enkelfärgad outfit för att få sticka ut och ta plats. Det största trenden på väskor har gått från stora väskor till mindre kuvertväskor. Miniväskor i alla färger och former är verkligen inne hösten 2013.

Makeup

Makeupen för hösten 2013 riktar sig mycket till 50-tal. Satsa på en markerad eyeliner med kråksparkar längst ut, långa fylliga fransar, en sametsliknade hy samt ett markerat rött läppstift. Stilen symboliserat mycket våran tidigare modeikon Marilyn Monroe. Kvinnligt, enkelt och riktigt snyggt!