Att låta ett riktigt långt och vackert hår växa fram tar mycket lång tid. Med normal hårväxt så brukar man säga att det tar ungefär ett år att låta håret växa en decimeter, något som knappast räcker för riktigt långt hår. Hur gör man då för att få långt hår snabbt?

Förlängningar

Förlängningar är namnet på hemligheten som kändisar världen över använder för att snabbt får riktigt vackert och fylligt hår. En förlängningen är precis som det låter en förlängning av det egna håret. Det kräver alltså att du redan har en viss längd sparad för att det skall gå att fästa löshåret och få det att se riktigt bra ut.När man väljer vilken typ av förlängning man skall använda sig av så är det viktigt att man väljer äkta löshår med ett fäste som passar just dina behov.  Äkta löshår äkta hår som har behandlats för att bli vackert och följsamt med en hårfärg som matchar din. Även äkta hår finns dock i många olika kvalitéer och det finns stora fördelar att välja det bästa som passar i din budget.

Fästen

För att fästa löshåret finns det ett antal olika alternativ. Om man endast vill att hårförlängningen skall sitta för någon kväll så kan de olika Clip & Go lösningarna vara ett alternativ. Dessa fästs snabbt i håret med hjälp av clips och går efter kvällen är avslutad att avlägsna lika snabbt. Trots detta sitter det bra och kan ge en mycket naturlig look.För den som vill att håret skall sitta fast lite längre så finns det ”permanenta” alternativ. Det alternativ som oftast brukar anses som bäst är keratinfästen. När man fäster på detta sättet fäster man förlängningarna i håret med hjälp av smält vax. För att göra detta krävs det speciella verktyg. Då detta är mycket svårt att göra på sig själv så brukar många gå till en frisör för detta. Det finns dock bra kit för att kunna göra hemma detta med hjälp av en kompis.