Efterfrågan av naturliga och organiska skönhetsprodukter, så kallad ”grön hudvård”, har ökat stort de senaste åren. Konsumenterna blir allt mer medvetna om innehållsförteckningarna i såväl livsmedel som skönhet- och hygienprodukter. Det har lett till att allt fler väljer rena produkter med naturliga ingredienser som är fria från syntetiska ingredienser. Här kan du läsa mer om några av fördelarna som finns med att använda naturliga produkter på kroppen, ansiktet och i håret.

Mer skonsamma för huden och miljön

En av de främsta anledningarna till att så många vill använda naturliga och ekologiska produkter är för att de är mer skonsamma mot huden såväl som mot miljön. De innehåller inga skadliga eller allergiframkallande ämnen samt är mildare och mer skonsamma mot huden. Online kan du hitta ett brett utbud av naturliga skönhetsprodukter som inte bara är bra för din hud utan även för djuren, havet och naturen.

Färre och mer näringsrika ingredienser

Grön hudvård inkluderar både naturliga och ekologiska produkter. Naturlig hudvård är produkter som innehåller ekologiska ingredienser såväl som andra ingredienser som förekommer i naturen, exempelvis mineraler. Gemensamt för de båda är att de inte innehåller några syntetiska ingredienser vilket anses ge mer näring till huden. Generellt anses ekologiska ingredienser vara mer näringsrika. Få ingredienser och avsaknaden av artificiella kemikalier minskar även risken för irritation och biverkningar på huden.