Det finns nästan lika mycket mode och trender för männen som för kvinnorna. Sedan finns det de självklara plaggen och accessoarerna som varje man borde ha i sin garderob. 

Kostymen

En snygg och välsydd kostym får en fattig man att se rik ut, ger självförtroende och stil som inget annat plagg inom männens sfär. Men den måste sitta bra. Har man pengarna ska man helt klart få en eller två kostymer uppsydda av en skräddare. Då får man den perfekta passformen. Alternativt kan man köpa en kostym och få den omsydd av en sömmerska men frågan är om det inte kommer sluta i samma kostnad. Hur man än gör, när det är dags att köpa en kostym finns det vissa saker att titta på för att se om kostymen passar eller inte.

Titta först på axelbredden. Är kostymaxlarna för breda så faller sömmarna nedanför hans egna axlar och det ser ut som kostymen är alldeles för stor och nedärvd. Är kostymen istället för smal runt axlarna får den tydliga veck som inte är smickrande. Se till att byxorna har rätt längd. De ska inte dingla ovanför skon när man står upp och inte drapera över skon heller. Är man ovanligt kort eller lång ska man verkligen sy upp byxorna till rätt längd för att göra rätt intryck.

Accessoarerna

En kostym får ett helt annorlunda utseende beroende på om du väljer fluga eller slips, samt vilka färger de har. På så sätt kan man trixa runt med kostymen och ge den olika utseende och formalitet. Även saker som plånboken säger mycket om mannen. En snygg läderplånbok är bättre än en liten etui då man får plats med sedlar och kort. Den passar också för den som sparar kvitton så de inte skräpar i väskor och fickor. Har man ett kontorsjobb kan det också passa med en axelremsväska i läder för laptop, papper och ett snyggt sätt att bära mer än en handfull saker fram och tillbaka från jobbet.

Slipsnålar är små men betydelsefulla accessoarer som inte bara ger en snygg finish till en slips, utan också håller den på plats under hela dagen. Deras funktionella design gör dem till ett oumbärligt verktyg för den som bär slips regelbundet. Från klassiska silver- eller guldtonade nålar till mer moderna och trendiga designs, finns det en slipsnål för varje stil och tillfälle. Oavsett om det är en formell affärslunch eller en elegant middag, kan en slipsnål vara den lilla detaljen som verkligen lyfter en outfit.