En budget specifikt för kläder kanske inte låter som det roligaste du kan göra. Men om du tar ett aktivt beslut att sätta upp en budget för detta kommer du utan tvekan tacka dig själv i det långa loppet.

Att köpa ett nytt plagg kan vara både spännande och tillfredsställande. Men det är nog många av oss som kan titta tillbaka på något köp vi gjort och ångrat det. Då kan vi bara hoppas det är tids nog för att lämna tillbaka det också. Att ha en budget kan göra dig till en smartare konsument. Är det något du vill ha men som kostar lite väl mycket av din budget ger dig motivationen att se om det inte går att få ned priset på ett eller annat sätt. Hur mycket du väljer att spendera på kläder varje månad är så klart upp till dig.

Det beror så klart mycket på din inkomst, men även vilka andra utgifter du har. Du borde aldrig hamna i sitsen att inte kunna betala för något av de viktigaste bara för att du köpt kläder. Varje månad du håller dig under din budget bör vara ett tillfälle att fira. De du inte spenderade bör du då helst spara på något sätt. Om du dock går över bör du åtminstone sänka nästa månads budget med lika mycket som du överskred denna. Vill du spara ihop till något lite dyrare, som kanske en ordentlig vinterjacka eller ett par riktigt snygga skor, kan du alltid välja att hålla dig från att spendera budgeten en månad och slå den samman med nästa månad.