När det vankas fest är det ju många som känner för att göra något nytt eller bara lite mer speciellt med håret. Men samtidigt kanske man inte vill spendera pengarna på att gå till frisören enkom för detta. Som tur är kan man göra mycket själv med några praktiska tips.

Länge hår med clip ons

Mer hår betyder ofta fler valmöjligheter och har man en bra idé men kanske inte tillräckligt med hår själv kan man alltid fixa lite clip ons i en passande nyans och få det att se ut som helt självodlat hår. Det kan även användas för att öka hårets volym och få en mer fyllig frisyr om man så behöver det.

Slarvigt chic på bara minuter

Slarvigt är sällan ett speciellt positivt ord, men gör man en slarvig frisyr rätt har den en oneklig charm. Börja med en vanlig hästsvans, dela håret ovanför snodden och dra tofsen genom hålet ovanifrån. Vill man kan man göra om stegen igen för en lite mer inbakad frisyr. Dekorera sedan håret med spännen, band eller till och med något som fjädrar för ett snyggt resultat.

Svinrygg med kort hår

En klassisk svinrygg är perfekt för lite finare tillställning eller bara när man själv känner för att vara lite extra fin i kanten. Normalt sett är detta något man gör med halvlångt till långt hår, men det kan även fixas med kortare hår. Och det är fortfarande inte komplicerat.

Bli kreativ med flätor

Flätor är en av de mest praktiska verktygen man kan arbeta med när man vill experimentera med olika frisyrer utan att ta till mer drastiska åtgärder. Det finns flera olika sätt att fläta håret på och genom att lära sig dessa får man snabbt en grund man kan använda sig av för att skapa en mängd olika frisyrer.