Apriqot

Bra material

Bra kvalité brukar löna sig i längden. Av den anledningen finns det en fördel att främst välja märken som är kända för att ha bra kvalité. Men det är inte bara märken som avgör detta utan även vad kläderna är tillverkade av. Helt enkelt vilket material de är sydda i. Vilket material man ska välja beror mycket på vad man vill att klädesplagget ska ha för egenskap.

Jeans

Bomull

Det vanligaste materialet i kläder som ligger nära huden. Det är mjukt och följsamt och används i nästan alla olika slags plagg så länge det inte handlar om ytterplagg.

Ull

Ull har sin styrka i sin värme. Ullsockar och ullunderställ är ”outstanding” under vintermånadernas kallaste dagar.

Skinn

Vattentätt, hållbart och alltid på mode. Vill du vara inne i vinter är det skinn du ska välja på kläderna.

Akryl

Akrylfibrer är ett syntetiskt material som klarar hårda påfrestningar. Bland annat kan man ofta tvätta kläder som enbart är tillverkade av akrylfibrer i 200 grader samtidigt som de står emot en hel del syror som lätt fräter sönder bomull och andra ”svagare” material.

Denim

Det tyg som vardagligt talat kallas för jeans. Ett mycket slitstarkt tyg som från början syddes i brunt tyg men idag är vanligast i blått. Är vanligast i byxor men finns även i jackor, västar och kjolar.